Mezoterapija
tel: 065/213-66-22

Pocetna » Mezoterapija

Mezoterapija

Mezoterapija je nehirurška metoda kojom se veoma uspešno trajno možete rešiti već postojećih bora, usporiti proces starenja , sprečiti pojavu novih bora, a da pri tome ne postoji potreba ni za kakvim preoperativnim tretmanom. Mezoterapijom brzo postižete vrhunske rezultate kod velikog broja estetskih problema kao što su opuštena I dehidrirana koža lica ,vrata I dekoltea podočnjaci, poremećaji pigmentacije, ,celulit, strije... Zbog brzih i efikasnih rezulatata, ali i primerene cene tretmana, ona  je danas pouzdan saveznik u očuvanju mladosti i lepote.
Reč je o metodi koja podrazumeva primenu medikamentata direktno u regiju koji želimo tretirati.Ubrizgavaju se kokteli aktivnih supstanci  kao što su hijaluronska kiselina, aminokoseline, vitamini, minerali… putem mikro iglica  u srednji deo kože bogat krvnim sudovima. Kada je u pitanju koža lica izbor aktivnih supstanci je takav da se povećava  aktivnosti fibroblasta čime  se povećava produkcija  kolagena I elastina I koži vraća   čvrstina I elastičnost. Dok u slučaju mezoterapije tela rešenju su  kokteli koji stimulišu mikrocirkulaciju, dovode do detoksikacije, smanjenja celulita, koža postaje glatka, zategnuta, vizuelni efekat ”pomorandžine kore” se gubi.
Mezoterapija za lice I telo je bezbolan efikasan kozmetički tretman.

Mezoterapija lica

mezoterapija lica

Kome je namenjena?

Kako je reč o estetskokorektivnom zahvatu koji Vašoj koži lica  vraća  elastičnost i čvrstinu , uspostavlja narušenu ravnotežu, omogućava bolju hidrataciju i ishranu kože  namnjena je svima koji žele da  uspore proces  starenja  , redukuju broj postojećih bora a vrate osećaj ličnog zadovoljstva i sigurnosti .

Zašto je mezoterapija metoda izbora?

Jer je u pitanju brza, bezbolna I bezbedna metoda.
Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana,a efekti ponavljanih procedura su kumulativni.Najvažnije je da se  neželjeni efekti kao što su iritacija I crvenilo vrlo retko mogu javiti I tada su prolaznog karaktera , pa  se odmah možete vratiti Vašim svakodnevnim aktivnostima.
Uz napomenu da  korišćenje skupih krema I preparata koji su zbog loše resorpcije aktivnih supstanci  nanetih na površinu kože davali minimalne rezultate postaje prošlost.

Koliko je tretmana potrebno (učestalost terapije)?

Pristup je individualan , zavisno od statusa kože. Preporuka je 3-4 tretmana mesečno, dok u slučajevima kada se želi postići intenzivan efekat čak I 3-4 tretmana nedeljno. Nakon toga dobijeni rezultati mogu se održavati  primenom mezoterapije jednom mesečno.

Idealno vreme za otpočinjanje terapije

Kako se prvi znaci starenja kože javljaju već na početku treće decenije života kada koža gubi vlažnost i elastičnost upravo je to doba kada se i javlja potreba za otpočinanjem terapije.Preporuka je da se sa tretmanom može otpočeti I ranije , već u drugoj deceniji života kod  osoba koje su se  prekomerno  izlagale UV zracima kao I u slučajevima   izrazito suve kože.

Mezoterapija tela

mezoterapija tela

Redukcija celulita I lokalizovanih masnih naslaga

Mezoterapija tela je idealan saveznik u mršavljenju  i oblikovanju tela, bilo da je potrebno da izgubite značajan višak kilograma sa celog tela, ili mali, lokalizovan deo viška na određenom delu tela. Obzirom da se aktivne supstance ubacuju u sloj kože iz koga potiče sam celulit metoda je vrlo efikasna.
Prvi rezultati vidljivi su već nakon 2 do 3 tretmana,dok  optimalan broj tretmana zavisi od stepena celulita.
 Tretmani se rade jednom nedeljno i uz savet i korekciju ishrane rezultati su odlični.