Lipoliza
tel: 065/213-66-22

Pocetna » Lipoliza

Lipoliza

Savršena i pouzdana metoda za topljenje lokalizovanih masnih naslaga.

Uklonite nagomilane masne ćelije sa određenih regija kada  fizička aktivnost i dijete ne daju rezultata, kada su  bespomoćne.

Lipoliza ili neinvazivna liposukcija

Iako se dugo verovalo da struk može jedino da se smanji hirurškim metodama, intenzivnim vežbanjem i iscrpljujućim dijetama danas smo sigurni da postoji brži i efikasan  način.Rešenje nalazimo u lipoliticima kakav je fosfatidilholin.Ubrizgavanjem  fosfatidilholina koji topi masti direktno u potkožno masno tkivo uspeh je zagarantovan.

Zašto je lipoliza metoda izbora?

Bezbolna  , brza I komforna metoda, koja ne zahteva ostajanje kod kuće i izostanak sa posla.
 Fosfatidil holin je derivat soje i prirodna je supstanca koja se nalazi i u ljudskom organizmu gde ulazi u sastav ćelijskih membrane što isključuje  mogućnost nastanka alergijskih reakcija.Aplikacija lipolitika mikroinjekcijama direktno u masno tkivo tretirane regije je potpuno bezbolna .   Dolazi  do razgradnje masnih ćelija čiji se sadržaj potom oslobađa i putem krvi dospeva u jetru gde se metaboliše i  na taj način potpuno izbaci  iz organizma.Za razliku od drugih metoda koje dovode do smanjenja veličine masnih ćelija, lipoliza dovodi do smanjenja njihovog broja. Upravo je to razlog zašto ova metoda ima dugotrajan  rezultat I što isključuje mogućnost  da se na tretiranim delovima tela javi tzv. “jo-jo efekat”.

Ciljna mesta

U najvećem broju slučajeva metoda se primjenjuje na butinama, stomaku, bokovma, zadnjici i podbradku- upravo na onim mestima  gde postoji veća sklonost ka nagomilavanju masti , a kojih se ne možemo oslobditi  izmenjenim režimom ishrane niti  vežbama za oblikovanje tela.

Koliko je tretmana potrebno I koja je učestalost terapije ?

Pristup je individualan I zavisi od količine masnog tkiva. Iskustvo nam govori da  su  3-4 tretmana najčešće  dovoljna za postizanje željenog efekta na tretiranoj regiji.  Kod izvesnog broja pacijenata potreban I dovoljan je samo jedan tretman  jer   lipolizom   se nakon samo jedne priemene može izgubiti čak I   nekoliko centimetara u struku.  Sprovodi  se u intervalima  od 4-8 nedelja, najčešće  jednom mesečno. Razlog je više nego jednostavan jer je  potrebno vreme da lipolitički koktel razgradi određenu količinu masti I nema svrhe da se radi pre isteka tog vremena. Pri tome , fosfatidilholin deluje na kožu I tako što je dodatno učvršćuje  pa ne dozvoljava nastanak viška kože nakon topljenja masnih naslaga.

Da li postoje neželjeni efekti?

Vrlo retko mogu se javiti otok,bol i  crvenilo,ali čak  i  u slučaju da  se jave prolaznog su karaktera. Već nakon samo nekoliko sati od tretmana potpuno se povlače i osoba se može uključiti u svakodnevne aktivnosti.