Hemijski piling
tel: 065/213-66-22

Pocetna » Hemijski piling

Hemijski piling

Hemijski piling za „novo“ lice

Primećujete flekice na koži lica ili dekoltea? Bore oko usana i očiju su sve dublje i uočljivije?Želite „novo“ lice? Najlakša i najpristupačnija dermatološka procedura koja  omogućava da  Vaša  koža  ponovo uspostavi  fiziološki balans,povrati sjaj,hidrataciju,mekoću i mladalački izgled.U tom smislu ubrzana eksfolijacija, odnosno tretman voćnim kiselinama je jedan od najboljih metoda korišćen u te svrhe jer  efekti koji se dobijaju korišćenjem hemijskih pilinga još uvek su zlatni standard u odnosu na sve druge metode podmladjivanja kože.

Šta je zapravo hemijski piling?

Hemijski piling je  bezbedna I komforna  procedura   tokom koje se koristi  hemijski rastvor da bi se tekstura kože lica poboljšala i "uglačala" odstranjivanjem spoljnih oštećenih slojeva tj.procedura kontrolisane regeneracije kože hemijskim agensima.  Oni  se aplikuju direktno na kožu, oštećuju slojeve epiderma i/ili derma i pomažu remodelovanje kolagena, popravljaju i regenerišu kožu koja je oštećena sunčevim zračenjem, uklanjaju pigmentacije kože, popravljaju naboranu teksturu i celokupan izgled kože. Prilikom tretmana anestezija nije potrebna, jer sama sredstva koja se koriste imaju dejstvo anestetika.

 Vrste pilinga  

Prema dubini penetracije klasifikovani  su na površinske, srednje  I  duboke pilinge, a koji će se koristiti zavisi od uzrasta, stanja kože i očekivanih rezulata.
• Površinski piling je najblaži tip hemijskog pilinga i može se koristiti na svim tipovima kože. Za izvođenje površinskih pilinga se koriste alfa i beta hidroksi kiseline, najčešće glikolna. Ovaj tip pilinga  se koristi da bi se unapredio  izgled pigmentnih promena na koži, ožiljaka  od akni, blažih oštećenja od sunca ili sitnih bore kod svih tipova kože. Mogu se raditi na licu, vratu, dekolteu, nadlanicama
• Srednji piling prodire u kožu dublje od površnog i izaziva opekotinu drugog stepena. Najčešće se srednji piling izvodi trihlosirćetnom kiselinom (35%).
• Duboki piling prodire kroz nekoliko slojeva kože i zaziva opekotine drugog stepena. Najčešće se izvodi fenolom.  Koristi za lečenje pacijenata sa grubim borama na licu, depigmentisanim pegama ili oštećenom kožom usled izlaganja suncu  ili prekanceroznih izraslina.
U našem kozmetičkom centru  na raspolaganju Vam je adekvatno obučen  dermatolog  sa adekvatnim iskustvom u  obnavljanja površine kože koji  će   Vas  uputiti kako da se pripremite za Vaš piling tretman I sa kojim ćete u svakom trenutku moći da se konsultujete.

Hemijski piling  najbolje rešenje za umornu kožu, fleke, akne I sitne bore

Hemijski  piling je efikasna metoda  u slučajevima pigmentacija na koži (mrkih mrlja) izazvanih suncem ili drugim faktorima kao što su : staračke fleke ili hormonske fleke; kod akni ili ožiljaka izazvanih aknama; neujednačenog tena; finih bora ; grube kože nastale usled oštećenja  suncem ili  zbog starosti.
Odmerenom primenom ovih preparata koža postaje glatka, ujednačeno kolorisana, osvežena, smanjuju se hiperpigmentacije, fleke, smanjuju pore, reguliše lojni balans, ublažavaju ožiljci od akni, podstiče regeneracija suncem oštećene kože, tretiraju seboroične keratoze, ublažavaju strije, ožiljci od rana, tretiraju akne prvog stepen i dr.

Da li se radi serija tretmana ili je jedan tretman dovoljan?

Broj tretmana zavisi od problema koji se rešava. Obično se sprovodi  4-8 sesija u intervalima od 2-4 nedelje, ali to zavisi od vrste pilinga koji se koristi. Ako su u pitanju hiperpigmentacije (fleke) , akne I ožiljci od akni  potrebno je uraditi seriju tretmana a potom povremeni tretmani za održavanje. Kada je reč o borama oko usana i očiju problem rešava samo  jedan hemijski piling na 10 godina što je omogućeno primenom fenola.

Na kojim delovima tela se mogu raditi?

Na licu, vratu, šakama, rukama I nogama.

Kada je pravo vreme za hemijski piling?

Zima je najidealnije vreme za hemijske pilinge. Ukoliko piling radite u toku letnjih meseci neophodno je da se svakodnevno štitite od sunca jer bi ste u suprotnom mogli da dobijete opekotine I fleke te je preporuka da se  u toku leta  rade  samo površinski pilinzi dok se dublji pilinzi rezervisani za period zimskih meseci.

Hemijski piling ima široku primenu I lako se podnosi

Pilinzi su dobro podnošljivi, vreme perutanja kože predvidivo, dok adekvatna nega nakon tretmana  kremama koje doprinose borbi kože protiv slobodnih radikala i zapalenja, a i zarastanju, predstavljaju lep način da se koža obnovi posle intenzivnog izlaganja suncu  i dugo nastajalih oštećenja u vidu pega i fleka .U slučaju površinskih pilinga dozvoljeno je čak I šminkanje I potpuni oporavak očekujte  za  svega nekoliko dana.