Tretmani
tel: 065/213-66-22

Pocetna » Tretmani

Tretmani

Mezoterapija bez iglica

Mezoterapija bez iglica

Neinvazivna, bezbolna i veoma efektna metoda pomoću koje se aktivne supstance unose u srednji sloj kože, mezoderm. Aparat funkcioniše na principu naizmenične struje koja utiče na razmeštaj ćelija u površnom sloju kože, epidermu, povećavajući njegovu propustljivost. Na taj način postižemo da se, umesto maksimalno 10%, oko 90% aktivnih materija nanetih na kožu apsorbuje i ispolji svoje efekte slične efektima klasične mezoterapije kod osoba koje imaju strah od igle.

Ultracontour

Ultracontour

Visokofrekventni ultrazvučni aparat čuvene francuske kompanije MEDIX SYSTEM namenjen tretiranju celulita i lokalizovanih masnih naslaga otpornih na dijetu i fizičku aktivnost kod osoba koje nisu gojazne. Neinvazivna i bezbedna tehnologija kojom se trajno uklanjaju masne ćelije na dubini od 5-8 mm uz poboljšanje stanja vezivnog tkiva i korekciju efekta “pomorandžne kore”. Posle prve faze tretmana u kojoj se razbijaju masne ćelije, u drugoj fazi oslobođena mast iz masnih ćelija se odmah usmerava u limfne sudove i eleminiše iz tela prirodnim putem pomoću ultrazvučne limfne drenaže. Efekat serije od 6 tretmana, koji se rade jednom nedeljno, je smanjenje obima tretirane regije u proseku za 3-5cm.
 

Tretman Sana Pelle

Tretman Sana Pelle

U sklopu Tretmana Sana Pelle doživećete jedinstveno iskustvo koje ćete želeti da ponovite. To je spoj higijenskog i antiaging tretmana lica, vrata i dekoltea. Rezultati su vidljivi nakon prvog dolaska kod kozmetičara. Može biti uvod u ozbiljnije dermatološke procedure, ali isto tako je potpun i kao samostalan tretman hidratacije i podmladjivanja kože lica.

Manuelna limfna drenaža

Manuelna limfna drenaža

Manuelni tretman Sana Pelle je spoj tehnika limfne drenaže, relaks masaže i terapeutskih pokreta koje izvodi viši fizioterapeut sa velikim terapeutskim iskustvom.
Bolji protok limfe  dopronosi detoksikaciji organizma i eliminaciji viška tečnosti. Manuelna limfna drenaža je neizostavna u tretmanu celulita i mršavljenja i sprovodi se u kombinaciji sa drugim procedurama za reoblikovanje tela (mezoterapija, lipoliza, kavitacija)

Dermatologija i estetska medicina

Dermatologija i estetska medicina

Pregledi specijaliste dermatologa, tretman i lečenje akni, dermoskopija, mladeža i dr. lezija kože, uklanjanje benignih izraslina radiotalasima ( keratoze, bradavice, fibromi, mladeži), mezoterapija ( mezolift, tretman celulita ), lipoliza ( lokalizovane masne naslage), tretman ožiljaka dermarolerom i faktorima rasta, hemiski pilinzi, tretman bora hijaluronskim filerima.

Tretman kiseonikom (Hydrox Peel)

Tretman kiseonikom (Hydrox Peel)

Savremena metoda čišćenja kože u kojoj se čist medicinski kiseonik meša sa fiziološkim rastvorom i pod pritiskom formira mlaz finih kapljica promera 5-100μm koje izlaze brzinom od 200km/h. U dodiru sa kožom ovaj mlaz uklanja mrtve orožale ćelije, mikroorganizme i nečistoće sa površine kože uz istovremenu stimulaciju krvotoka i limfne drenaže. Na taj način Hydrox Peel pomaže ishrani i podmlađivanju kože. Odlične rezultate daje u nezi masne, aknama sklone kože, kao i kod osoba sa osetljivom kožom, proširenim kapilarima i rozaceom kojima ne prija klasični tretman čišćenja i hemijski piling. Problem peruti se takođe može značajno ublažiti I otkloniti uz pomoć ove metode.

Uklanjanje benignih izralina sa kože radiotalasima

Uklanjanje benignih izralina sa kože radiotalasima

Radiotalasima se mogu pouzdano i bezbedno ukloniti fibromi, aktinične I seboroične keratoze, hemangiomi, virusne bradavice (vulgarne veruke, moluske).

Biološki tretmani

Biološki tretmani

Usmereni su na specifične potrebe kože u zavisnosti od starosne dobi, načina života, tipa i stanja kože koje varira sa smenom godišnjih doba.
Sastoje se u primeni visko koncentrisanih preparata za intezivnu oksigenaciju, dubinsku hidrataciju, ishranu i revitalizaciju kože i sprovode se tokom čitave godine.

  1. Vitamin C tretman.  Kao odličan antioksidans, vitamin C popravlja postojeća I sprečava nastanak novih oštećenja koja izazivaju slobodni radikali pod dejstvom štetnih činilaca spoljašnje sredine. Tretman je namenjen svim tipovima kože, a posebno zreloj, umornoj, hiperpigmentovnoj i koži oštećenoj suncem.
  2. Tretman za dubinsku hidrataciju. Uspostavlja prirodni mehanizam zaštite ćelijskih membrana i nadoknađuje deficit vode izazvan starenjem i klimatskim promenama.
  3. Enzimski tretman – namenjen je tretiranju masne i aknama sklone kože, ali se povremeno može primeniti i za dubinsko čišćenje ostalih tipova kože. Zasniva se na primeni prirodnih enzima voća koji ukljanjaju mrtve orožale ćelije površinskog sloja kože, razlažu nečistoće i dubinski čiste pore. Ovaj tretman lica ublažava crvenilo i smiruje iritaciju kože, smanjuje pojavu akni, revitalizuje kožu koja postaaje meka i dobija zdrav sjaj.

Elektro mišićna stimulacija

Elektro mišićna stimulacija

U osnovi predstavlja pasivno vežbanje velikih mišićnih grupa koje u značajnoj meri imitira efekte aktivnog vežbanja. Primenom mikrostruja direktno se stimulišu mišići i jača njihov tonus. Na taj način se poboljšava metabolizam i sagorevanje masti. 30 minuta elektro mišićne stimulacije zamenjuje 600 trbušnjaka ili 400 čučnjeva.

LPG endermološki tretmani

LPG endermološki tretmani

LPG je kompjuterski programirana mašina pomoću koje se tretira čitavo telo, a posebno se obraća pažnja na kritične regije pogođene celulitom i masnim naslagama kao što su bokovi, stomak i butine. Tretman se zasniva na dejstvu specijalnog vakuuma kojim se u posebnu komoru uvlači nabor kože i potkožnog tkiva koji podleže rolanju pomoću posebno konstruisanih valjaka. Ovaj tip masaže kože i potkožnog tkiva ima za posledicu povećanje protoka krvi za 400%, protoka limfe za 300% i stvaranja kolagena i do 130%. Potkožno masno tkivo se zamenjuje vezivnim, koža postaje glatka i zategnuta, a konture tela se reoblikuju. LPG metoda se preporučuje i za postizanje optimalnih rezultata posle hirurške liposukcije.

Nanoperfektor

Nanoperfektor

Kozmetološki aparat za nehirurško zatezanje opuštene kože lica i vrata, naročito u predelu brade i donje trećine lica. Primenom nanostruja, koje su iste frekvencije sa biostrujama prisutnim u svim živim ćelijama tela, pojačavaju se signali ćelijske komunikacije. Rezultat toga je regeneracija i obnavljanje kože i potkožnog tkiva, a mišići se reprogramiraju da ponovo uspostave optimalan tonus. Na taj način se zateže koža i učvršćuju konture lica. 

Radiotalasni lifting

Radiotalasni lifting

Jedan od najpopularnijih neinvazivniih tretmana podmlađivanja kože lica i tela. Obavlja se preventivno od 25. godine života radi odlaganja ranih znakova starenja, dok kod sredovečnih osoba sluzi za ublažavanje već vidljivih bora i jačanje tonusa kože. Zagrevanjem derma uz potpuno očuvanje integriteta epiderma indukuje se aktivacija fibroblasta i stimuliše sinteza novog kolagena i elastina u koži. Ovim strukturalnim promenama u dermu postiže se  čvrstina i zaglađen, mladalački izgled kože. Preporučuju se tri tretmana na mesec dana, a potom tretman održavanja jednom u 6-12 meseci.

Hemijski piling

Hemijski piling

Dermatološka procedura kojom se poboljšava struktura i kvalitet kože i utiče na ublažavanje akni i ožiljaka od akni, proširenih pora, bora, staračkih i hormonskih fleka i neujednačenog tena, grube kože oštećene suncem. Zauzima počasno mesto među tretmanima podmlađivanja zbog svoje naučno zasnovane i u praksi proverene efektnosti. Obučenost i iskustvo lekara su od ključne važnosti za određivanje vrste pilinga i postizanje optimalnog rezultata.
Procedura se sastoji u nanošenju na kožu rastvora različitih kiselina. Cilj je uklanjanje kože oštećene do različitog nivoa, zavisno od dubine prodiranja kiselina (površni, srednje duboki i duboki piling). Ovo kontrolisano hemijsko ozleđivanje kože praćeno je obnavljanjem novim, zdravijim slojem kože. Najčešće se izvode površni hemijski pilinzi jer su neželjeni efekti odsutni ili minimalno izraženi (kratkotrajno crvenilo, blago perutanje), a obnavljajući efekat, jasno vidljiv posle svega nekoliko tretmana.
Odgovarajuća nega kože pre i posle pilinga, koju određuje dermatolog, je od ključnog značaja za sprečavanje najčešće komplikacije pilinga - pigmentnih fleka. 

Saznajte više »
Mezoterapija

Mezoterapija

Metoda unošenja različitih aktivnih supstanci (hijaluronska kiselina, vitamini, minerali, oligoelementi, aminokiseline, antioksidansi, veno i limfotonici) u srednji sloj kože bogat sitnim krvnim sudovima (derm) pomoću tankih, finih iglica. Obezbeđuje dubinsku hidrataciju i optimalnu ishranjenost kože, kao i biorevitalizaciju - obnavljanje potpornih strukturalnih proteina kolagena i elastina, odgovornih za čvrstinu i elastičnost. Postiže se usporeno starenje kože lica, vrata, dekoltea, ruku, natkolenica. Rezultat mezoterapije je i poboljšana cirkulacija, limfna drenaža i eliminacija viška tečnosti, zbog čega je jedna od najuspešnjih procedura za tretman celulita.

Saznajte više »
Lipoliza

Lipoliza

Procedura hemijske razgradnje lokalizovanih masnih naslaga i reoblikovanja tela u regijama koje slabo reaguju na promenu režima ishrane i kontinuirano intenzivno vežbanje. Najčešće se primenjuje na bokovima, stomaku, butinama, leđima i podbratku direktnim ubrizgavanjem lipolitičkih supstanci u potkožno masno tkivo. Razgradnja masnih ćelija se odvija postepeno tokom 8 i više nedelja, što je praćeno istovremenim zatezanjem kože usled delimične fibroze u dermu. Potrebno je 3-4 tretmana u razmaku od mesec dana da bi se postigao željeni rezultat.

Saznajte više »
Tretman hijaluronskim filerima

Tretman hijaluronskim filerima

Hijaluronska kiselina je polisaharid, sastavni deo međućelijskog matriksa u svim živim organizmima. Bogato je zastupljena u koži, gde se nalazi oko 50% ukupne količine hijaluona u telu. Najistaknutije svojstvo hijaluronske kiseline je velika sposobnost vezivanja vode što tkivu obezbeđuje jedrinu, elastičnost i volumen. Starenjem količina hijalurona u koži se progresivno smanjuje, zbog čega se gube meke, zaobljene konture lica, koža se opušta i urezuju se bore. Ubrizgavanjem hijalurona odgovarajuće gustine uklanjaju se ili ublažavaju bore i brazde, podižu obrve, popunjavaju jagodice, naglašavaju konture i povećava volumen usana. Osnovni princip aplikacije hijalurona je da se maksimalno očuva prirodan izgled i fizionomija klijenta. Rezultati tretmana traju 9-18 meseci, u zavisnosti od tipa preparata i regije koja je tretirana.

Dermoskopija

Dermoskopija

Neinvazivna, jednostavna i brzo izvodljiva dijagnostička metoda zasnovana na površnom mikroskopiranju mladeža i drugih kožnih promena. Dermoskop ima optički sistem sočiva i izvor polarizovane svetlosti koji omogućava bolju vidljivost kožnih promena i njihovu dubinsku strukturnu analizu, čime se obezbeđuje znatno veća pouzdanost postavljene dijagnoze u odnosu na običan pregled. Uvođenjem dermoskopije omogućeno je rano otkrivanje melanoma, ali i drugih tumora kože, Iako postoji ukorenjeno mišljenje da se mladeži ne smeju dirati, rano otkrivanje promena na mladežu i blagovremeno uklanjanje izmenjenog mladeža jedini je siguran način da se spreči nastanak melanoma, odnosno da se osigura njegovo rano otkrivanje i uklanjanje, a tada je i prognoza oboljenja dobra.
Dermoskopski pregled od pomoći je I u dijagnostikovanju i razlikovanju pojedinih kliničkih oblika bazocelularnog karcinoma, hemangioma, dermatofibroma, seboroičnih keratoza.  

Uklanjanje mladeža radiotalasima

Uklanjanje mladeža radiotalasima

Izvodi se na mladežima koji na osnovu anamneze, kliničkog i dermoskopskog pregleda ne pokazuju sumnjive promene. Izvodi se u lokalnoj infiltrativnoj anesteziji, a uklonjeno tkivo šalje se na histopatološku analizu radi potvrde dijagnoze .
Na ovaj način se uklanjaju mladeži iz estetskih razloga ili zato što su izloženi ponavljanoj iritaciji i traumi (odećom, brijanjem, češljanjem i sl.), i to potpuno bezbedno i sa odličnim konačnim kozmetskim rezultatom. Do nedavno, klasična hirurgija skalpelom uz neizbežno stavljanje šavova bila je jedina metoda uklanjanja mladeža, ostavljajući često ožiljak upadljiviji od samog mladeža. U odnosu na klasičnu hirurgiju skalpelom, radiotalasna hirurgija frekvence 4 MHz ima nesumnjive prednosti kada je potrebno iz estetskih razloga ukloniti mladež. Postupak je, uz prethodnu lokalnu anesteziju, bezbolan, brz, bez krvavljenja. Zahvaljujući minimalnom oštećenju okolnog tkiva,  nema bola posle intervencije, niti je potrebno stavljanje šavova i previjanje, zbog čega pacijent i nema osećaj da se podvrgao hirurškoj intervenciji, a ožiljak je minimalan, praktično nevidljiv. Na mestu intervencije formira se tanka krasta, koja otpadne posle desetak dana. Kada krasta otpadne, ostaje polje na kome je koža nešto svetlije boje, a tokom narednih jedan do dva meseca ova boja će se postepeno izjednačiti s okolnom kožom.

Tretmani u Sana Pelle centru

Tretmani u Sana Pelle centru

Enzimski tretman lica
Biološki tretman lica
Triglicopeel tretman lica
Hemijski piling
Mezoterapija bez iglica
Dermaroler
Mezoniti
Radiotalasni lifting lica
Hydroxy peel       
Mikrodermoabrazija     
Konsultacije dermatologa specijaliste
Dermatološki pregled    
Dermatoskopija mladeža
Biorevitalizacija Hyluronom
Mezolift
Cosmelan tretman pigmentacije
Tretman bora Hyluronskim filerima
Dermaroler +CO₂ maska + faktori rasta
Injekciona lipoliza
Mezoterapija celulita
Uklanjanje benignih izraslina radiotalasima
Manikir pedikir
Hladna i topla depliacija
Ultracontour       
Limfna drenaža
Body wraping
Shock mesoestetic
Gipsane bermude
Relaks masaza


Kvantna dijagnostika

Kvantna dijagnostika

Sta je kvantna medicina i sta je kvantni analizator? Kvantni magnetni analizator predstavlja najsavremeniju tehnologiju baziranu na kvantnoj medicini, koja za dijagnostiku koristi frekvencije elektromagnetnih impulsa tela. Ova dijagnostika je nastala u Sovjetskom savezu, za potrebe svemirskog programa vazduhoplovstva, a primenjivana je za kontrolu zdravlja astronauta, pilota, vrhunskuh sportista, olimpijaca, ljudi specijalnih zanimanja. Pokazavsi izvanredne rezultate, kvantna dijagnostika pocela se sire primenjivati i danas je dostupna svim ljudima koji vode racuna o svom zdravlju.

Saznajte više »
Elektroterapija

Elektroterapija

Elektroterapija izaziva dilataciju (sirenje) krvnih sudova i pojacava cirkulaciju krvi i limfe, pri cemu se povecava trofika tkiva i pospesuje resorpcija edema i smanjenje otoka. Na taj nacin smanjuje se zapaljenski proces i pomaze da se odstrane faktori koji dovode do bola. Elektroterapija na bol deluje analgeticki što znaci da veoma dobro smanjuje bolnost, drazenjem receptora u kozi i oslobadjanjem endogenih opoida kao i poboljsanjem cirkulacije krvi i limfe. Pospesuje regeneraciju perifernih zivaca i osteogenezu (zarastanje) kod preloma kostiju.

Saznajte više »
Hemijski piling PRX T-33 - Revolucija u revitalizaciji kože

Hemijski piling PRX T-33 - Revolucija u revitalizaciji kože

PRX – T33 – Revolucija u svetu antiagening-a!


▪ PRX – T33 je inovativni tretman kojim se na neinvazivan način rešavaju različiti dermatološki problemi i usporava proces starenja kože i predstavlja alternativu injekcionim tehnikama i pilinzima.
 

Saznajte više »